0519-241314 mob. 06-21546402 info@binneninn.nl
Waddenzee

De Waddenzee met de waddeneilanden is een natuurhistorich monument welke sinds kort op de werelderfgoedlijst staat: en dat is maar goed ook!
Klik HIER voor een leuke site met een interactieve kaart van de Wadden rondom Binneninn of HIER voor een Klokhuis aflevering!
Of HIER voor een proef, ruik en voel filmpje!

BinnenInn ligt in het Waddengebied tussen Peasens Moddergat (Museum Vissershuske), Lauwersoog en Dokkum. Het Lauwersland genaamd, waar ook Anjum,Nes en Wierum deel van uitmaken: allemaal kleinschalige (vaak voormalige) vissersdorpjes met een oude historie:

Met welke weersomstandigheden je hier ook bent, de Waddenzee is altijd mooi en verassend: woest, modderig, schuim, winderig, stormachtig, dromerig, zwoele zonsondergangen, …….

Wij zijn er zelf van gaan houden in de jaren dat we hier nu wonen en we willen je graag deelgenoot maken van deze liefde voor de Waddenzee als gast van Bed and Breakfast BinnenInn!

We kunnen je de mooiste wandelplekjes vertellen en hebben een tijdentabel van de zonsondergang!

BinnenInn is zeer geschikt om dagtochten te maken naar de waddeneilanden Ameland en Schiermonnikoog (Eilandhoppen)

We willen echter ook graag een stukje besef van al dit moois meegeven en hebben daarom een erecode op onze site vermeld:

Wadlopen

Wadlopen! Altijd al eens willen doen?
Nu gewoon boeken: wij hebben kontakt met een kleinschalige wadloopstichting waar onze gasten de wadlooptochten mee kunnen doen: niet met 60 man in de meute achter elkaar aan, maar bewust en kleinschalig mee met Harm Jan het wad op:
Onderweg worden de geschiedenis en de bewoners van het wad belicht: je leert de Waddenzee kennen door deze tocht! Zwoegen en afzien hoort er een beetje bij, nat worden helemaal!

Wat mooi, dat wad!

Zeehonden spotten

Met een boot op zoek naar zeehonden!

Vrijwilligers van de voormalige reddingsboot de Gebroeders Luden  hebben een fantastisch arrangement gemaakt welke jullie en je kinderen mee móeten maken als je naar BinnenInn komt:

Zij organiseren zeehondentochten langs de plekken waar zeehonden luieren en fourageren over het Wad. Deze rondvaarten vertrekken vanaf de vaste wal (Lauwersoog)

Op deze website de info (vanaf 8 personen)

Groningen

Stad Groningen

Groningen is een heerlijke studenten stad om te bezoeken:Heb jij de Martinitoren al eens beklommen?

Link met hippe winkeltjes

Of natuurlijk het Groninger Museum

Lauwersmeer

Metslawier ligt tussen de Waddenzee en het Lauwersmeer

Klik hier voor een filmpje van een vakantieganger 2011 (Mark Kapteijns)

Klik hier voor BinnensteBuiten en het Lauwersmeer op TV!

Dit een prachtig natuurgebied op de grens van Groningen en Friesland. Hier vindt je een uitgestrekt landschap, groot open water en een ‘schone horizon’. Vroeger had de zee vrij spel in dit gebied. Het was een open verbinding met de Waddenzee. Uit angst voor overstromingen werd in 1969 de afsluitdijk gebouwd. De natuur ontwikkelde zich nadien van een zout kweldergebied tot een wijds zoetwatergebied met rietvelden, bossen en grote wateroppervlakken. Een prachtig natuurgebied om in te wandelen, fietsen, varen en zwemmen. Voor sportieve en voor lekker luie vakantiegangers.

Klik hier voor wandelroutes rond het Lauwersmeer

TukTukken

Geen zin om te fietsen? Omdat het hier in het noorden tussen Dokkum en Waddenzee immers altijd waait? Dit is pas leuk: Huur een Tuk Tuk! (Piaggo Ape Calessino )

Peternel van de TukTuk en Bianca van Bed and Breakfast Binneninn hebben elkaar gevonden: want wat past er nog beter bij onze gasten dan per TukTuk door de prachtige omgeving van het Lauwersmeer: Hip zijn in de Tuk, terwijl je lui achterover kan leunen: de diesel van de Tuk doet zijn werk wel! Je moet/mag wel zelf rijden .

Bij Peternel van TukTuklauwersoog huur je een Tuktuk: ze hebben er 10!
Elke TukTuk is te rijden met een B-rijbewijs vanaf 21 jaar:
Je mag zelf rijden en er passen 4 personen in een Tuk!
Boek een TukTuk via www.tuktuklauwersoog.nl

Tukken (oftewel lekker slapen) doe je hier bij Bianca van BinnenInn

Meevaren op oude schepen

Vaar mee op de Gebroeders Luden:
Van 1965 tot 1969 voer dit schip hier om reddingen op de Noordzee te verrichten.
Stap op voor:

  • Een vaartocht op het Nationaal Park Lauwersmeer of op Werelderfgoed Waddenzee
  • met een wandeling of Yoga class op Engelsmanplaat (zandplaat)
  • op zoek naar zeehonden
  • Arrangementen met wadlopen, wadeten en wadvaren
  • of een tocht door u zelf ingevuld

Daarnaast kan je vanuit vanaf Lauwersoog meevaren op een voormalige reddingsboot van de KNRM: de Louwers  Je krijgt een schippersdiploma en je mag zelf sturen als je het durft! De boot kost 120 euro voor 2 uur en je past er met max 12 personen op! Vraag Bianca even voor een afspraak

Leeuwarden

Leeuwarden is een heerlijke historische stad om te bezoeken:
Link over culinair Leeuwarden
Als je parkeert in de garage onder de Oldenhove loop je via
de 
leukste winkelstraat de binnenstad in!

Groen shoppen!

En natuurlijk  het Fries Museum, Het leukste museum voor kinderen  (ECHT!)

Dokkum
Dokkum is de dichtsbijzijnde stad (7 km) en bekend van haar geschiedenis
(wie weet immers niet meer in welk jaar Bonifatius is vermoord?)
Klik hier voor het verhaal van Bonifatius: daar vind je ook het adres van de Bonifatiuskapel: te bezichtigenmet een rondleiding!
Dokkum, met haar historische panden gelegen rond een oud grachtenpatroon, is absoluut de moeite waard om te bezoeken. Ook al vanwege de leuke boetiekjes en kleine winkeltjes.
Vraag Bianca even om de lekkerste restaurantjes en ze zal er in ieder geval één adviseren die ze zelf hebben ingericht 😉
Wij hopen natuurlijk zelf al jaren op een elfstedentocht, waar Dokkum het keerpunt is: hier keren de schaatsers en gaan ze meestal moe, maar hoopvol op weg naar de finish in Leeuwarden!
Ameland

Dag 1 Ameland: via Holwerd (18 km) met de boot over (45 minuten) en het mooie eiland met de fiets verkennen. ‘s Avonds lekker weer ‘thuis’ in het vertrouwde mooie BinnenInn

De boottochten hoeven niet gereserveerd: daardoor kan je per dag kijken of het weer mooi genoeg is om naar een eiland te gaan: maar ook om de gasten vrij te laten wannneer ze naar welk eiland willen. Prijs per retour per persoon te voet per eiland= ong 15 euro.

Op de eilanden kunnen je fietsen huren of een busdagtocht nemen (5 euro p.p.) Let op: je eigen fietsen meenemen op de boot is zeker zo duur dan ze daarginds te huren. 

Wij vertellen als gastheer en gastvrouw graag over de bijzondere tips voor de eilanden, over hoe het best de boot te nemen, parkeren, fietsen huren etc.

 

Schiermonnikoog

Dagtrip Schier

Altijd al eens naar de Waddeneilanden gewild?
Niet kunnen kiezen tussen Schiermonnikoog en Ameland? Wij hebben de oplossing: Vanuit BinnenInn kan je beide eilanden een

Dag 2 ‘Schier’ zoals de mensen hier met een troetelnaampje zeggen: Vanuit Lauwersoog (12 km) met de veerdienst (45 minuten) over naar dit fantastiche ‘eiland van de monniken!’ voor een dagtrip Waddeneiland.

De boottochten hoeven niet gereserveerd: daardoor kan je per dag kijken of het weer mooi genoeg is om naar een eiland te gaan: maar ook om de gasten vrij te laten wannneer ze naar welk eiland willen. Prijs per retour per persoon te voet per eiland= ong 15 euro.

Op de eilanden kunnen je fietsen huren of een busdagtocht nemen (5 euro p.p.) Let op: je eigen fietsen meenemen op de boot is zeker zo duur dan ze daarginds te huren. 

Wij vertellen als gastheer en gastvrouw graag over de bijzondere tips voor de eilanden, over hoe het best de boot te nemen, parkeren, fietsen huren etc.

DarkSkypark: Discover the Dark

Wintermaanden

In de wintermaanden (als de klok alweer in de wintertijd staat) biedt BinnenInn het ECHTE donker: Ons gebied is vernoemd tot Dark Sky Park en om dat nu eens echt te beleven, GRATIS gebruik van de hottub voor een avond! Kruip samen in deze houtgestookte warme Finse tobbe, leun achterover en ontdek op de bijgeleverde sterrenkaart dat je hier ECHT meer sterren ziet dan in je eigen woonplaats…

*gebruik de DarkSkypark omschrijving bij het boeken!

Nationaal Park Lauwersmeer is oktober 2016 door de International Dark Sky Association officieel uitgeroepen tot Dark Sky Park. Een Dark Sky Park is een gebied waar het donker is, waar de duisternis behouden blijft en waar bezoekers ‘s nachts welkom zijn om die duisternis te beleven en de sterrenhemel te zien. De benoeming voor het Lauwersmeer is bijzonder, omdat Nederland één van de landen is met de meeste lichtvervuiling ter wereld.

Zeldzaam

Echte duisternis wordt steeds zeldzamer, omdat overal in de Westerse wereld de nachtelijke verlichting toe neemt. Mens en natuur ondervinden hier schade van. Door buitenverlichting wordt de avond en nacht verkort. Nachtelijk kunstlicht kan op veel manieren de levenscyclus en het gedrag van dieren beïnvloeden. Zoals bijvoorbeeld vleermuizen die door te veel licht minder eten zoeken. Ook mensen lijken duisternis nodig te hebben voor een goede nachtrust.